3 råd for effektiv markedsføring

3 råd for effektiv markedsføring

Hva er de viktigste tiltakene bedriften din bør ta med tanke på markedsføringen? Vi har tatt en prat med vår senior markedsføringsspesialist, Axel Andersen. Han startet opp et studentdrevet mediebyrå i London under studietiden, og jobber i dag som ekspert i synlighet i søkemotorer hos oss i Hensikt. Kanskje du kan få noen nyttige tips?

Startet opp et studentdrevet mediebyrå i London

Hensikt sin avdeling i Drammen fortsetter å vokse, og et av de siste bidragene til Google-gjengen er Axel Andersen som ble headhuntet av sin tidligere sjef Alexander Tøgard. Med en unik kunnskap og erfaring har han allerede i en alder av 27 år opparbeidet seg tittelen “senior markedsføringsspesialist”. Han jobber med mange spennende kunder, hvor en av de er dagligvarekjeden Meny som han jobber som konsulent hos. Men hvordan kom han hit på så kort tid?

Axel forteller at en av hans store hobbyer er reising, og da er det kanskje ikke så rart at han valgte å legge studietiden til London for en bachelor i businessadministrasjon.  

“Jeg så at det var et stort sprik mellom det teoretiske på skolen og det praktiske i arbeidslivet, så da startet jeg opp et studentdrevet mediebyrå som tilbyr gratis tjenester til små og mellomstore bedrifter. I løpet av mine 2 år der fikk jeg mye erfaring, en bratt læringskurve og mange spennende opplevelser med mennesker fra både Benin i Afrika, Mexico og India. Og faktisk eksisterer byrået den dag i dag!”

Hjemmesiden er hjertet av markedsføringen

Selv med både Kongsberg Jazzfestival som er tidligere kunde, og Meny på dagens kundeliste, så forteller han ivrig at også de mindre kundene er ekstremt spennende å jobbe med. 

 

“Med de litt mindre kundene er beslutningsreisen kortere og påvirkningsmulighetene større. Så vi får sett resultatet av arbeidet mye fortere enn hva vi får med større kunder. For meg er det like morsomt å jobbe med den lokale elektrikeren, som det er å jobbe med de store nasjonale kundene.”

 

Med både mange spennende kunder på kundelisten i dag og fra tidligere har Axel opparbeidet seg en spisskompetanse i å se hva som bør gjøres på nettsiden for å bedre både den betale og organiske synligheten i søkemotorene. Men det er en ting han ikke helt har forstått.  

“Nettsiden er en av de mest brukte kontaktflatene både for kunder, ansatte, investorer og andre viktige parter. Men ingen vil bruke penger på å gjøre endringer og utvikle den? Jeg ønsker å utfordre holdninger hos bedrifter til å være mer investeringsvillige til å endre hjertet av firmaet, nemlig hjemmesiden”. 

3 enkle tips for å effektivisere markedsføringen

Axel kunne nok pratet i timesvis om hva bedrifter bør fokusere på i dagens digitale marked, så jeg spør han om 3 spesifikke råd for hva man bør tenke på. 

“Den digitale hverdagen kan være en jungel for de som ikke er så kjent med den, men en gullgruve for de som velger å bruke det rett. Om jeg skal gi 3 råd til bedrifter i dagens marked ville det vært å: 

1. Sett av budsjett til å investere i nettsiden

2. Jobb mer effektivt med SEO

3. Se og bruk effekten av SEO-arbeidet i andre kanaler

Om man gjør dette som bedrift er man på god vei mot å kunne finne gullgruven!”

1. De fleste A/B-tester alt utenom nettsiden

Jeg spør Axel om hvorfor han er så tydelig på at bedrifter bør sette av budsjett til å forbedre nettsiden, selv om den kanskje er helt ny. Han forteller ivrig at det er nettopp det argumentet de fleste kunder kommer med, nemlig at de nettopp har brukt penger på den. Når han videre spør om hvilken data de har lagt til grunnlag for de ulike beslutningene de har tatt, pleier han å få et nølende svar tilbake kombinert med noen spørrende øyne.  

“Vi A/B-tester gjerne ulike annonser, budskap og kommunikasjon i alle andre kanaler, men beslutningene som bli tatt på hjemmesiden blir som oftest tatt på magefølelsen. I vår digitale verden bør alle endringer starte med en måling av hva som fungerer best, så hvorfor ikke gjøre det på hjemmesiden også? Vi kan jo ikke vite hvordan kundereisen på hjemmesiden er enklest uten å faktisk teste ulike versjoner på reelle kunder.”

2. Hvordan jobbe mest effektivt med SEO?

Det er ikke vanskelig å forstå at Axel brenner for faget, og ser et stort potensial hos mange kunder som kanskje ikke forstår det like godt selv. Han forteller at om man optimalisere siden for søkemotorer, altså jobber med SEO, kan det gi deg masse gratis trafikk - hvem vil ikke ha det? 

 

“Gjør man ingen endringer på nettsiden og ikke fokuserer på SEO, kan man heller ikke forvente å plutselig havne på toppen i Google. Bruk gode verktøy som kan måle utviklingen av SEO-arbeidet over tid, og sett realistiske mål til hvor mye arbeid man skal gjøre. Noen artikler i uken og noen få tekniske endringer i måneden kan være nok til å se store endringer i den organiske plasseringen.” 

 

3. Hvordan bruke merverdien av SEO i andre kanaler?

Axel forteller videre at om man jobber aktivt med SEO på hjemmesidene finner man fort ut hva kundene er interessert i. Denne innsikten bør også brukes i andre kanaler til å lage relevant og godt innhold. Faktisk så kan et godt arbeid med SEO også forbedre resultatene dine i Google Ads ved at du får billigere klikk, mer trafikk for pengene og en økning i konverteringsfrekvensen.  

“Mange tror i dag at SEO handler om lure grep for å få kunden inn på siden. Tidligere vektla Google smarte søkeord og lenkebygging, mens det nå er tillit og en god brukeropplevelse som faktisk betyr noe. Når man jobber bra med SEO prøver man å gjøre innholdet og nettsiden så relevant og nyttig som mulig; dette gir en forbedret kjøpsreise for kunden. Det skal være en vinn-vinn-situasjon for både kunden og deg!”

 

Kan vi i Hensikt hjelpe deg? 

Har du noen spørsmål om hvordan din bedrift bør entre den digitale verden? Vi i Hensikt vil gjerne hjelpe deg. Hos oss sitter det spesialister som Axel innenfor Google og SEO, men også andre spesialister innenfor programmatisk kjøp, sosiale medier og kundeklubb.

 

 

 

 

Spørsmål om SEO? Send Axel en mail

Hensikt 
Karl Johans gate 20, 0159 Oslo

Tlf. +47 911 71 325
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.