Mikael var kokk - ble digital rådgiver

Mikael var kokk - ble digital rådgiver

– Det er veldig spennende å kombinere min bakgrunn i restaurantbransjen med digital markedsføring, sier nettstudent Mikael Pettersson.

*Artikkelen er hentet fra og publisert først på Noroff.no

Mikael Pettersson (33) var kokk i mange år. Nå har nettstudenten på digital markedsføring fått jobb som digital rådgiver hos Hensikt AS

– Det som gjør digital markedsføring så spennende, er hvordan du bruker forskjellige digitale verktøy og data for å nå ut til et stort antall mennesker. Teknologien har gjort det mulig å nå de rette personene på rett sted til rett tid, sier Mikael.

– Selv om vi jobber lokalt, kan vi nå hele verden globalt. Vi har muligheten til å kommunisere med en utrolig stor gruppe mennesker – og fremfor alt – nå ut med viktige budskap til disse menneskene.

– Hvorfor valgte du dette studiet?

– Jeg ble interessert i markedsføring for et år siden da jeg begynte å strukturere min egen blogg. Jeg skjønte ganske raskt at det ikke er nok å vite hvordan man installerer Wordpress. Jeg leste meg derfor opp på hvordan man blir synlig i Google; hva du skal tenke på når du skriver artikler, og publiserer på Facebook og andre sosiale medier.

Teknologien har gjort det mulig å nå de rette personene på rett sted til rett tid.Mikael Pettersson

 

 

– Jo mer jeg leste, jo mer fant jeg ut hvor spennende det er. Jeg ble veldig opptatt av søkemotoroptimalisering (SEO), som jeg synes er veldig fascinerende. Etter en stund med prøving og feiling innså jeg at jeg trengte veiledning fra noen med kunnskap og erfaring på området. Med dette i tankene fant jeg Noroff på Google da jeg var på utkikk etter skoler og utdanninger.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Ansvarlig for nytt konsept

– Kan du fortelle litt om hvordan du fikk jobben i Hensikt?

– Jeg så en stillingsannonse på nettet. Som tidligere kokk trodde jeg at jeg hadde minimal sjanse til å få et jobbintervju. Likevel ble jeg kalt inn, og intervjuet gikk bra. De sendte meg hjem med en liste med oppgaver de ville at jeg skulle løse. De trodde det ville ta minst tre måneder å løse dem. Det tok meg fire uker.

– Med bakgrunn i resultatene jeg leverte ble jeg innkalt til et andregangsintervju, denne gangen for å møte de tre eierne. Det gikk utrolig bra! Allerede på dette møtet diskuterte vi hvordan vi kunne utvikle et produkt og en tjeneste for restaurantbransjen, et konsept jeg nå er ansvarlig for.

– Kan du si litt om denne tjenesten? 

– Vi er i ferd med å lansere en ny digital tjeneste som skal effektivisere og visualisere restauranter på nettet. Tjenesten inkluderer også hvordan restaurantene fremstår i de relevante digitale kanalene. Så dagene består av variert arbeid.

– Jeg jobber også med det teknologiske og operasjonelle arbeidet rundt sosiale medier som Facebook og Instagram, oppretting av annonser, samt fotografering og grafisk arbeid.

Vi er i ferd med å lansere en ny digital tjeneste som skal effektivisere og visualisere restauranter på nettet.Mikael Pettersson

– Hva ser du mest frem til i den nye jobben?

– Som tidligere kokk synes jeg det er spennende å kombinere min bakgrunn i restaurantbransjen med digital markedsføring. Det jeg gleder meg mest til er å fortsette å utvikle vår nylig lanserte tjeneste, og etablere oss i dette markedet. Videre gleder jeg meg til å fortsette å lære mer innen SEO og AdWords, og hvordan man optimaliserer innhold på Facebook.

– Det skjer mye i bransjen, og utviklingen går veldig fort. Jeg tror vi vil se mer og mer automatisering av ulike verktøy fremover.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Digital markedsføring utdanning på nettstudier

Digital markedsføring: Mikael studerer digital markedsføring på nett.

– Lærerne er talentfulle og engasjerende

– Hvordan har det vært å studere på nett?

– På grunn av jobb bestemte jeg meg for å studere på nettstudier for å få fleksibiliteten til å studere når jeg ønsket. Før jeg begynte var jeg litt bekymret for at jeg ikke hadde nok disiplin. Men studiet har god struktur og er godt organisert, som gjorde det enkelt for meg å følge med.

– Studiet er utrolig spennende og jeg ønsker å lære så mye som mulig! Mine studier på Noroff gir meg et veldig godt grunnlag å stå på.

Mine studier på Noroff gir meg et veldig godt grunnlag å stå på.Mikael Pettersson

 

 

– Hva synes du om faglærerne?

– De er utrolig talentfulle og engasjerende. De motiverer og inspirerer oss, og er veldig raske til å gi oss hjelp og tilbakemeldinger. Fremfor alt har de veldig mye kunnskap og erfaring!

– Hvilke råd vil du gi til nye studenter i digital markedsføring?

– Det er viktig å bygge et godt fundament og en grunnleggende forståelse for digital markedsføring. Les og lær så mye som mulig, men pass på å lese oppdaterte kilder. Det er viktig å arbeide praktisk og anvende det du lærer. Slik blir det lettere å forstå teorien. 

– Etterhvert bør du finne det området du synes er mest spennende, og å bli ekspert på dette, råder Mikael.

Hensikt 
Karl Johans gate 20, 0159 Oslo

Tlf. +47 911 71 325
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.