Guide - Hvordan øke organisk trafikk til nettsiden din

Hvis du driver en nettside, blogg eller nettbutikk, så er det essensielt å få trafikk fra søkemotorer for å øke synligheten og få flere besøkende. Organisk trafikk refererer til trafikk som kommer til din nettside gjennom søkemotorer som Google, uten at du betaler for annonsering. Å øke organisk trafikk kan være en utfordring, men det er mulig å oppnå med en grundig og målrettet strategi. I denne guiden vil du lære om ulike teknikker og metoder som du kan implementere for å øke din organisk trafikk og få flere besøkende til din nettside. 

Du bør fokusere på disse 7 tingene når du skal øke den organiske trafikken til nettsiden din:
 1. Forbedre kvaliteten på innholdet på nettstedet ditt
 2. Bruk søkeord strategisk i innholdet ditt for å gjøre det lettere å finne
 3. Ha en god sidestruktur som er enkel å navigere for brukerne
 4. Bygg en intern lenkestruktur for å tilrettelegge for enkel navigasjon og vise søkemotorer hvilke sider som er viktigst på nettstedet
 5. Bygg en solid ekstern lenkeprofil ved å få lenker fra andre troverdige nettsteder
 6. Teknisk optimalisering av nettstedet for å gjøre det raskere og mer brukervennlig
 7. Fortsett å produsere nytt og relevant innhold for å tiltrekke deg mer trafikk over tid

La oss gå i dypere i materien og forklare hvordan du kan jobbe med dissep unktene for å øke den organiske trafikken til nettsiden din. Først skal vi forklare hvilke typer vi deler trafikken inn i.

Ulike typer trafikk

Med "Trafikk til nettside" mener vi antall besøkende som besøker en bestemt nettside. Dette kan inkludere alle former for besøkende, inkludert besøkende som kommer fra direkte trafikk, organisk trafikk, betalt trafikk eller andre kilder, som sosiale medier, e-postmarkedsføring eller lenker fra andre nettsider. Bedrifter og nettsideeiere kan bruke trafikkdata for å forbedre brukeropplevelsen, optimalisere innholdet på nettsiden, og å øke konverteringsraten for å oppnå sine forretningsmål.

Hva er organisk trafikk?

Organisk trafikk er antall besøkende en nettside mottar fra søkemotorer som Google, bing, Yahoo. Denne trafikken er ikke betalt og baserer seg kun på kvalitet på innhold og relevans opp mot søkeord som en person bruker i søkemotoren.

Hva er betalt trafikk?

Betalt trafikk refererer til besøkende på en nettside som kommer fra betalte annonser som Google Ads eller Facebook Ads. Betalt trafikk oppnås ved å betale for annonser på søkemotorer eller på sosiale medier plattformer. Disse annonsene kan være visuelle annonser, tekstannonser eller videoreklamer som plasseres foran målrettede brukere.

Hva er direkte trafikk?

Direkte trafikk refererer til besøkende på en nettside som skriver inn nettsidens URL direkte i nettleseren sin, i stedet for å bruke en søkemotor eller klikke på en lenke på en annen nettside. Dette kan skyldes at besøkende allerede er kjent med nettsiden, har lagret nettsidens URL som bokmerke, eller har blitt anbefalt av andre til å besøke nettsiden direkte.

Hva er organisk synlighet?

Organisk synlighet refererer til en nettsides eller et merkevares evne til å vises i søkeresultatene i en søkemotor på en naturlig og ikke betalt måte. Organisk synlighet oppnås gjennom effektiv søkemotoroptimalisering (SEO) og en nettsides relevans og autoritet innenfor en bestemt nisje eller bransje. En høy organisk synlighet kan være avgjørende for å lykkes i dagens digitale landskap. Bedre organisk synlighet leder til som regel til mer organisk trafikk.

Hvordan øke organisk trafikk?

Organisk trafikk oppnås gjennom effektiv søkemotoroptimalisering (SEO) og en nettsides relevans og autoritet innenfor en bestemt nisje eller bransje. Organisk trafikk påvirkes av flere faktorer. Her er de aller viktigste faktorene og hvordan du kan jobbe med de for å øke den organiske trafikken til siden.

Høy kvalitet på innholdet

Kvaliteten på innholdet på en nettside er en av de viktigste faktorene som påvirker organiske søkemotorrangeringer og dermed organisk trafikk. Søkemotorer som Google bruker komplekse algoritmer som vurderer kvaliteten på innholdet på nettsider for å bestemme deres relevans og autoritet innenfor en bestemt nisje eller bransje. Dette betyr at jo høyere kvalitet på innholdet på en nettside er, desto større sannsynlighet er det for at den vil rangeres høyere i søkemotorresultatene og tiltrekke seg mer organisk trafikk. Godt innhold bør være originalt, informativt og engasjerende for brukerne. Det bør også være relevant for målgruppen og tilby verdi eller løsninger på problemer som brukerne kan ha. Kvaliteten på innholdet på en nettside kan også påvirke brukeropplevelsen og konverteringsraten, noe som kan ha en ytterligere positiv innvirkning på organisk trafikk.

Bruk av søkeord

Bruk av søkeord på en nettside er viktig for å øke den organiske trafikken fordi søkeord er de ordene og frasene som brukere skriver inn i søkemotorer når de søker etter informasjon eller produkter innenfor en bestemt nisje eller bransje. Søkemotorer bruker disse søkeordene til å forstå relevansen av en nettside for en bestemt søkeforespørsel, og dermed bestemme rangeringen til nettsiden i søkeresultatene. Derfor bør nettsideeiere bruke relevante søkeord på en naturlig måte i innholdet på nettsiden sin, inkludert i overskrifter, tekst, metabeskrivelser og bildetekster. Imidlertid er det viktig å unngå overbruk av søkeord, som kan føre til at søkemotorer mistenker spamming og resultere i lavere rangeringer eller til og med en straff. En balansert bruk av relevante søkeord kan hjelpe nettsideeiere å rangere høyere i søkeresultatene og tiltrekke seg mer organisk trafikk fra målrettede brukere.

Ha en god sidestruktur

En annen ting man jobbe med for å øke den organiske trafikken til en nettside er sidestrukturen. En optimal sidestruktur bidrar til en bedre brukeropplevelse, samtidig som den gjør det enklere for søkemotorer å indeksere innholdet på nettsiden. En god sidestruktur innebærer en logisk og sammenhengende hierarki av sider og navigasjonslenker, som brukerne enkelt kan benytte for å finne relevant informasjon. Dette kan innebære en klar organisering av innhold etter tema eller kategori, samt bruk av overskrifter og undertitler for å fremheve viktig informasjon. Det er også viktig å ha tilgang til relevant innhold fra alle sider på nettsiden. En optimal sidestruktur kan også bidra til å øke rangeringen i søkeresultatene ved å hjelpe søkemotorer med å forstå hvilke sider som er mest relevante for bestemte søkeord eller temaer. Videre kan en optimal sidestruktur bidra til å forbedre brukeropplevelsen ved å redusere antall klikk som kreves for å finne relevant innhold, noe som igjen øker sjansene for at besøkende vil konvertere til kunder eller tilbakevendende besøkende.

Ha en god intern lenkestruktur

Intern lenkestruktur, også kjent som intern linkbygging, er en strategi som involverer å plassere lenker på en nettside som leder besøkende til annet relevant innhold på samme nettside. Dette kan hjelpe med å øke den organiske trafikken til nettsiden på flere måter. For det første kan intern lenkestruktur forbedre brukeropplevelsen ved å hjelpe besøkende å finne relevant informasjon som de kanskje ikke hadde oppdaget ellers. Dette kan igjen øke sjansene for at de blir på nettsiden lenger og utforsker mer av innholdet, som kan føre til økt engasjement og potensielt økt konverteringsrate.

Videre kan intern lenkestruktur hjelpe søkemotorer med å forstå og indeksere innholdet på nettsiden bedre. Ved å plassere interne lenker på en logisk måte, kan søkemotorer bedre forstå sammenhengen mellom innholdet på forskjellige sider på nettsiden, og dermed indeksere og rangere nettsiden høyere i søkeresultatene. Intern lenkestruktur kan også hjelpe med å spre linkverdi gjennom hele nettsiden, som kan bidra til å forbedre rangeringen til sider på nettsiden som ellers ville ha blitt oversett av søkemotorer.

Jobb med den eksterne lenkeprofilen

Ekstern lenkeprofil refererer til antallet og kvaliteten på lenker fra andre nettsider som peker til en nettside. En god ekstern lenkeprofil kan øke den organiske trafikken til en nettside på flere måter. For det første kan lenker fra høy kvalitet og relevante nettsider bidra til å forbedre rangeringen av nettsiden i søkeresultatene. Søkemotorer ser på antallet og kvaliteten på lenker til en nettside som en indikator på popularitet og autoritet, og gir dermed bedre rangering til nettsider med flere og kvalitetslenker.

Videre kan en god ekstern lenkeprofil øke synligheten og eksponeringen til en nettside på tvers av ulike plattformer og kanaler. Lenker fra relevante nettsider kan bringe trafikk til nettsiden fra andre kilder, som igjen kan føre til økt engasjement og konverteringer. En god ekstern lenkeprofil kan også bidra til å bygge tillit og troverdighet rundt merkevaren, da det signaliserer at andre nettsider ser på nettsiden som verdifull og relevant.

Til slutt kan en god ekstern lenkeprofil også hjelpe med å beskytte nettsiden mot negativ SEO og uønsket trafikk. Dårlige og spammy lenker kan skade nettsidens rangering og omdømme, så ved å bygge en god ekstern lenkeprofil kan man også beskytte nettsiden mot slike negative faktorer. Alt i alt kan en god ekstern lenkeprofil være en viktig faktor for å øke den organiske trafikken til en nettside og forbedre nettsidens synlighet og autoritet på nettet.

Tekniske optimaliseringer

Det er flere tekniske optimaliseringer man kan gjøre for å øke den organiske trafikken til en nettside:

 1. Optimalisering av nettsidehastighet: En nettside som laster tregt vil ikke bare føre til dårlig brukeropplevelse, men kan også påvirke rangeringen i søkeresultatene. Derfor er det viktig å optimalisere nettsidehastigheten ved å minimere filstørrelser, redusere HTTP-forespørsler og implementere caching.
 2. Mobilvennlighet: Med stadig flere brukere som surfer på nettet fra mobile enheter, er det viktig å sørge for at nettsiden er optimalisert for mobilvisning. Det kan inkludere å bruke responsiv design, optimalisere bilder for mindre skjermstørrelser og eliminere elementer som kan påvirke mobilhastigheten negativt.
 3. Implementering av strukturerte data: Strukturert data gir søkemotorer mer informasjon om innholdet på nettsiden, og kan bidra til å øke synligheten i søkeresultatene og forbedre brukeropplevelsen. Eksempler på strukturert data inkluderer produktanmeldelser, FAQ og stjernevurderinger.
 4. Søkemotorvennlige URL-er: URL-er som er korte, beskrivende og enkle å lese kan bidra til å forbedre rangeringen i søkeresultatene og gi bedre brukeropplevelse.
 5. Optimalisering av bildefiler: Bilder som er tunge og ikke optimalisert kan føre til at nettsiden laster tregt. Det er viktig å optimalisere bilder for størrelse og format, og bruke beskrivende filnavn og ALT-tekst for å hjelpe søkemotorer med å forstå innholdet.
 6. Implementering av HTTPS: HTTPS-kryptering bidrar ikke bare til å sikre nettsiden, men kan også påvirke rangeringen i søkeresultatene.
 7. Implementering av XML Sitemap: XML Sitemap gir søkemotorer en liste over alle sidene på nettsiden, og kan hjelpe med å øke synligheten og indekseringen av nettsiden.
 8. Optimalisering av nettsidearkitektur: En logisk og strukturert nettsidearkitektur kan hjelpe søkemotorer med å forstå innholdet på nettsiden og gi bedre brukeropplevelse. Det kan inkludere å organisere innholdet i kategorier og underkategorier, bruke navigasjonsmenyer og implementere interne lenker.

Vi hjelper deg gjerne

La oss hjelpe deg med å øke den organiske trafikken til nettstedet ditt. Kontakt oss nå for å få skreddersydde løsninger som vil forbedre synligheten og øke trafikken til din nettside

Skrevet den .

Marcus Boyesen

Kontakt

E: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
T: +47 911 71 325
A: Karl Johans gate 20, 0159 Oslo

Partnere