Slik jobber du effektivt med søkemotoroptimalisering

SEO, eller søkemotoroptimalisering som det egentlig heter, kan være en veldig effektiv kilde til gratis trafikk og nye kunder. Men vet du hvordan du får mulig effekt av jobben med søkemotoroptimalisering i Google? Og har du kontroll over hva som teller mest for gode posisjoner og vekst?

Dette handler søkemotoroptimalisering om

Søkemotoroptimalisering, som på fagspråket forkortes til SEO, handler i bunn og grunn om å vite hva din målgruppe er på jakt etter. Målet med jobben er å komme høyest opp på resultatsiden når noen søker etter dine produkter eller tjenester.

For hvert eneste søk du gjør kommer det opp tusenvis av treff, og ingen ønsker å være synlige på side nr. 3 eller 30. For har du noen gang tenkt over hvor sjelden du faktisk klikker deg forbi den første siden?

Alle som jobber med søkemotoroptimalisering har ett mål for øyet, nemlig å rangere på førstesiden, og selvsagt aller helst på førsteplassen. Det er nemlig det søkemotoroptimalisering handler om.

Har du råd til å ikke være med i kampen om topplasseringene som gir deg gratis trafikk inn til nettsiden?

Klikkfrekvens på de ulike posisjonene i Google

Bildet over er hentet fra en grundig artikkel om klikkfrekvens på organiske posisjoner av Brian Dean hos backlinko.com.

Tips til hvordan du effektivt jobber med søkemotoroptimalisering

Det første du må avdekke i jobben med SEO er at søkemotoren, som mest sannsynlig er Google, kan vurdere nettsiden din. Dette vil du fort få oversikt over i Google Search Console under ekskluderte sider.

Bruker du ikke Search Console? Dette er et verdifullt verktøy som gir deg innsikt i hvordan søkemotoren leser siden din, og er derfor viktig i SEO-arbeidet. 

I prioritert rekkefølge er det deretter dette du bør undersøke og jobbe med for å forbedre den organiske plasseringen: 

  1. Pass på at nettsiden din ikke er merket som utrygg eller skadelig
  2. Undersøk at nettsiden din ikke oppleves treg eller vanskelig å bruke på mobil
  3. Vær sikker på at Google kan lese nettsiden din like enkelt som en besøkende. Altså bør du ha en korrekt oppsatt sitemap, ha optimal sidestruktur og passe på at du følger alle best practices når det kommer til formatering av overskrifter, tittel og meta-beskrivelser, for å nevne noe. 
  4. Jobb med lenkebygging for siden, både internt og eksternt. 
  5. Undersøk hvilken plassering du har på dine viktigste søkeord og skriv gode og optimaliserte tekster som svarer på det dine besøkende lurer på knyttet til hvert enkelt søkeord.

Søkemotoroptimalisering krever kontinuerlig arbeid

Det er viktig å jobbe kontinuerlig med SEONettsiden din kan være topp moderne, visuelt fin og by på mange forlokkende produkter og tjenester, men det hjelper lite om ingen finner den. Søkemotoroptimalisering krever kontinuerlig målrettet arbeid med å forbedre de tingene Google vektlegger mest.

Selv om du en dag når toppen av søkeresultatene er det viktig å ikke stoppe der, for da vil det ikke ta lang tid før du blir byttet ut med en av dine arge konkurrenter. 

Ved å jobbe jobbe målrettet med søkemotoroptimalisering kan du mangedoble både besøkende inn til siden, leads og salg, og det helt gratis. For klikkene du mottar organisk, altså gjennom søkemotoroptimalisering, koster ikke en krone for deg.

Det eneste du må gjøre er å sette av ressurser internt eller outsource jobben til noen som vet hva de snakker om. For SEO er egentlig ikke veldig komplisert, men utførelsen kan by på en del spesifikke utfordringer det krever mye erfaring for å håndtere riktig.

Til syvende og sist handler søkemotoroptimalisering om god brukervennlighet. Fagområdene SEO og CRO krysser hverandre på mange områder, og våre mest suksessfulle kunder jobber parallelt med begge.

Trenger du hjelp til søkemotoroptimaliseringen?

Trenger du hjelp til SEO-jobben? Vi i Hensikt jobber målrettet med både storere og små bedrifter der vi utfører SEO-analyser, månedlig oppfølging gjennom tilpassede dashboard, rådgivning til videre progresjon og optimalisering av eksisterende tekster og tekniske løsninger.

Noen av landets beste fagspesialistene innenfor søkemotoroptimalisering sitter på vårt kontor i Drammen, og er aldri langt unna et møte med deg. Vi elsker å dele kompetansen vår! Ta kontakt i dag for en hyggelig prat for å kartlegge dine utfordringer og potensial.

Skrevet den .

Pia Torgersen

Kontakt

E: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
T: +47 911 71 325
A: Karl Johans gate 20, 0159 Oslo

Partnere