Når kom Snapchat til Norge?

Snapchat ble lansert i Norge i 2013, og det tok ikke lang tid før det ble et av de mest populære sosiale medier blant ungdommer og unge voksne. Over tid har det også vært en solid vekst i bruk av appen på tvers av også eldre aldersgrupper.

Snapchat brukes primært for å holde kontakten med venner og familie ved å dele bilder og videoer, men det er også mulig å ringe med Snapchat.

 

Snapchat for bedrifter i Norge

Snapchat for Bedrifter tilbyr mange annonseringsmuligheter

Mange Norske bedrifter har begynt å bruke Snapchat som et annonseverktøy for å markedsføre sine produkter og tjenester. Dette gir en mer visuell måte for bedrifter å promotere produkter, tjenester og merkevaren på, som skiller seg litt fra sosiale medier som Facebook og Instagram, og man kan spisse seg inn mot litt ulike målgrupper.

Snapchat har gjort det praktisk for bedrifter å annonsere på Snapchat med Snapchat for Bedrifter med Snapchat Ads. Med et brukervennlig grensesnitt og mange annonseringsmuligheter er det enkelt å komme i gang. I følge Snapchat er Snapchat plattformen folk bruker mest for å dele kjøp de liker og gode kjøpsopplevelser

Snapchat var de første årene spesielt populært blant ungdommer og unge voksne, men er nå brukt av alle aldersgrupper

I starten ble Snapchat først og fremst brukt av ungdommer og unge voksne, men blir i dag brukt av alle aldersgrupper.

Når ble Snapchat først lansert?

Den første versjonen av Snapchat ble lansert i september 2011 i USA. Det første året hadde appen bare noen få millioner brukere, men det gikk ikke lenge før det tok av og ble en global fenomen. I dag har Snapchat over 200 millioner daglige aktive brukere. Snapchat-gründeren Evan Spiegel, som fremdeles er CEO i Snapchat, ble i 2015 den yngste millardæren i verden - takket være den ekstreme og raske veksten av plattformen.

Brukerstatistikk om Snapchat i Norge (Mars, 2022)

  • 78 % av Norske 15-39-åringer bruker Snapchat daglig
  • 71 % av Norske brukere over 15 år er på Snapchat ukentlig

Kilde: TNS Interbus, mars 2022

Ofte stilte spørsmål om Snapchat

Når ble Snapchat en app?

Snapchat ble utgitt som en app i USA i 2011.

Hvor mange snaps blir sendt hver dag?

I følge tall fra Snapchat fra 2019, så blir det sendt 210 millioner Snaps hver dag.

Når kom streak på Snapchat?

Snapchat streaks ble lansert i mars 2016 som en del av Chat 2.0-oppdateringen. Dette var også oppdateringen som gjorde det mulig å chatte og utføre videosamtaler, samt å sende stickers.

Hva er Snapchat plus?

Snapchat+ (plus) er en betalt tjeneste som gir brukeren tilgang til eksklusive, eksperimentelle og pre-lanseringsfunksjoner.

Hvor mange bruker Snapchat i verden?

I følge tall fra Snapchat i midten av 2022, så er det 347 millioner aktive daglige brukere på Snapchat.

Hva betyr blå ring på Snapchat?

Den blå ringen på Snapchat betyr at en person ser på chatten du deler med denne personen.

Er det aldersgrense for å bruke Snapchat?

Snapchat har aldersgrense på 13 år

Snapchat i fremtiden

Snapchat har vært en stor suksess i Norge, og det har gitt nordmenn en enkel måte å holde kontakten med venner og familie. Bedrifter har enda en visuell kommunikasjonsplattform å vurdere i markedsføringsmixen. Snapchat fortsetter å være blant sosiale medie-plattformene som blir brukt mest i Norge, men har i dag sterk konkurranse om oppmerksomheten til yngre målgrupper fra spesielt TikTok.

Vil du komme i gang med annonsering på Snapchat? Vi kjenner til annonseringsmulighetene, og hvordan bedriften din får mest ut av annonseringen. Les mer her om hvordan vi kan få Snapchat til å fungere for deg. Er du interessert i annonsering i andre sosiale medier? Les om annonsering på de ulike sosiale medier-plattformene her, og hvordan du kan få mest ut av de.

Skrevet den .

Axel Andersen

Kontakt

E: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
T: +47 911 71 325
A: Karl Johans gate 20, 0159 Oslo

Partnere